Comisia de selectie din cadrul Bancii Comerciale Romane (BCR) va recomanda Consiliului de Supraveghere al bancii numirea Danei Demetrian in calitate de membru al Comitetului Executiv al BCR, responsabil cu activitatea de Retail si Private Banking, in locul lui Martin Skopek, care a decis sa se dedice unor proiecte personale, se arata intr-un comunicat de presa remis de institutia de credit. Numirea Danei Demetrian in Comitetul Executiv al BCR se afla sub rezerva aprobarii de catre Banca Nationala a Romaniei.

Pana de curand Director al Retelei Retail a BCR, Dana Demetrian detine o experienta profesionala extinsa, de peste 10 ani, in pozitii de conducere a operatiunilor de retail ale unor grupuri bancare de top din Romania. Dana Demetrian s-a alaturat BCR in 2012 si a contribuit decisiv la reorganizarea retelei retail si la optimizarea proceselor, ulterior asigurand managementul performantei precum si dezvoltarea afacerilor in reteaua retail de 550 unitati, in care lucreaza 3.000 angajati. Anterior, Dana Demetrian ocupase o serie de pozitii de conducere in managementul produselor, servirii, precum si al administrarii retelei de unitati in cadrul altui grup bancar de top din Romania.

Dana Demetrian a absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare a Universitatii Politehnice din Bucuresti; in plus, detine o diploma de Master obtinuta la Academia de Studii Economice din Bucuresti, precum si un MBA la Conservatoire National des Arts et Métiers – Paris.

Tomas Spurny, presedinte executiv al BCR a declarat: “Prin promovarea Danei Demetrian, BCR a castigat un membru al conducerii executive cu o viziune deja demonstrata, cu ambitia de a finaliza procesul de transformare a bancii si de a conduce reteaua de sucursale spre un nou nivel de crestere a business-ului. Dana a dovedit capacitatea de a construi o echipa de 3000 de oameni motivati sa isi valorifice talentul si sa isi asume responsabilitatea pentru bunastarea si prosperitatea clientilor nostri din Romania. Aceasta este misiunea BCR si sunt sigur ca Dana va contribui cu succes la realizarea ei, in noul sau rol.”

Andreas Treichl, CEO Erste Group, a declarat: “Am acceptat hotararea lui Martin Skopek de a se dedica prioritatilor sale personale si profesionale. Martin a realizat foarte multe lucruri pe parcursul carierei sale in cadrul Erste, consolidand substantial business-ul nostru retail, de-a lungul timpului. ii datoram o buna parte din succesul nostru. Martin a demonstrat mereu spiritul Grupului nostru fie la Ceska Sporitelna, la nivelul Holding-ului sau la BCR si ramane, pentru noi, un ambasador al conceptului de parteneriat. ii multumesc lui Martin pentru ca a fost un membru activ al ERSTE Group in ultimii 15 ani si, in special, pentru ca a revenit la BCR in 2012 pentru a sustine banca in perioada de transformare. Din acest motiv, vom face tot posibilul sa il pastram alaturi de noi ca prieten apropiat si vom urmari numirea sa in Consiliul de Supraveghere al Ceska Sporitelna.”

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)