“​Bancile gresesc daca ameninta statul roman cu judecata, invocand tratate internationale ce protejeaza investitii facute in Romania, faptul ca Legea darii in plata ar avea aplicabilitate retroactiva, ca s-ar modifica implicit planuri de afaceri, instabilitatea cadrului normati, afirma Daniel Daianu, potrivit Ziare.com.
Bancherul spune ca socul legii darii in plata poate fi amortizat de catre banci. “Se vede si din profiturile din ultimul exercitiu financiar al bancilor”, scrie Daianu.
“Sper ca bancile ce au asemenea intentii sa renunte, fiindca, daca, intr-un anume scenariu, ar avea castig de cauza, ar pierde, cred, pe alte planuri si nu putin. Ar fi alimentata, probabil, ostilitatea fata de banci straine ce opereaza in Romania”, mai scrie Daianu.
Despre legea darii in plata
“Opinia mea, exprimata si public, este ca, daca bancile ar fi fost mai prietenoase cu clientii, daca ar fi acceptat mai usor restructurarea de credite, Legea darii in plata ar fi avut sanse considerabil mai mici sa apara.”
Recomandari pentru banci:
“Una peste alta, bancile, peste tot, trebuie sa elimine din trufie, din ceea ce americanii numesc “hubris”. La cate nereguli au fost gasite pe pietele financiare in lume, atitudinea publica a bancilor trebuie sa fie alta, smerita.”
 
BNR a sustinut ca legea darii in plata poate atrage Romania intr-un proces international si ca darea in plata are probleme de constitutionalitate, in totala contradictie fata de pozitiile exprimate public de conducerea Directiei de Stabilitate cat si de Guvernator.
Integral AICI
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)