Depozitele in lei ale populatiei au crescut in luna august cu 0,4% fata de iulie 2013, pana la 77,15 miliarde lei, potrivit datelor publicate, marti, de Banca Nationala a Romaniei (BNR), citata de Agerpres. Fata de 31 august 2012, depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au inregistrat o crestere de 2,9% (-0,8% in termeni reali) la 31 august 2013.

Depozitele in lei ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) s-au majorat cu 4,8 la suta, pana la 53,474 miliarde lei. La 31 august 2013, depozitele in lei ale persoanelor juridice au crescut cu 4,9 la suta (1,2 la suta in termeni reali), fata de 31 august 2012.

Depozitele in valuta ale rezidentilor- populatie si persoane juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare)- exprimate in lei, au crescut cu 0,5 la suta, pana la nivelul de 72,925 miliarde lei (exprimate in euro, depozitele in valuta au scazut cu 0,2 la suta, pana la 16,36 miliarde euro).

Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 7,6 la suta (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor s-au majorat cu 8,2 la suta).

Depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei, exprimate in lei, au crescut cu 9,8 la suta (exprimate in euro, depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei au crescut cu 10,4 la suta), iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, s-au majorat cu 3,4 la suta (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor persoane juridice au crescut cu 4,0 la suta)

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)