Despre BankingNews

Posted on noiembrie 23, 2011, 6:29 am
3 mins

BankingNews este primul proiect online de jurnalism financiar-bancar din România

Am pus bazele acestei publicații într-un moment în care internetul abia își făcea apariția în casele românilor, determinați să informăm oamenii despre tot ceea ce înseamnă serviciile bancare, dar și despre importanța bankingului într-un sistem economic sănătos. Am început în anul 2005, atunci când pentru publicul larg nu exista aproape nicio cale de a afla informații din domeniul financiar-bancar, o perioadă în care românii nu știau exact cum funcționează și care este rolul adevărat al unei bănci, iar termenul de ”educație financiară” nici măcar nu se regăsea în vocabularul celor mai mulți dintre noi.
 
Din prima zi, prin proiectul BankingNews ne-am asumat misiunea de a produce conținut relevant: articole originale, analize, opinii și interviuri – informații cu impact asupra evoluției industriei bancare. Am încercat să încurajăm o atitudine constructivă față de banking și să oferim o voce oamenilor din acest domeniu foarte valoros în orice sistem economic dezvoltat sustenabil și care își pune amprenta în multe alte aspecte ale vieții de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Am reprezentat atât un observator obiectiv al industriei, cât și un instrument util pentru cititorii noștri prin componenta educativă din spatele proiectului BankingNews.

 

OAMENII DIN SPATELE BANKINGNEWS

cornel-dinu-bankingnews

 

Cornel Dinu – Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum “Cronica Română”, “România Liberă”, “Curierul Naţional”, “Independent”, “Agenda Construcţiilor” etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

 

gabriela-dinu-bankingnews

 

Gabriela Dinu – Financial Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalurile www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro şi www.cafeneauabancara.ro. Din când în când, atunci când timpul i-o permite, îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.