Adrian Vasilescu a vorbit la o conferinta de presa despre cum a venit criza si in Romania. Vasilescu si-a amintit ca in 2008, cand s-a declansat criza, a vorbit la o intalnire a producatorilor de vin, trimis de guvernator, explicandu-le acestora de unde a venit criza: “au pus apa in bani si au starnit viitura financiara”.

“Problema pentru viitor este cum sa nu mai punem bani in apa, cum facem bani sanatosi. in perioada dinainte ca banii sa se faca din nimic, de multe ori prin instrumente derivate, era o perioada cand se faceau bani sanatosi”, a spus Vasilescu.

Sistemul bancar trebuie sa vina cu calitate. Calitatea care insemana inclusiv parteneriate de afaceri decente, fara clauze abuzive

Cat priveste viitorul sistemului bancar, Vasilescu  apreciaza ca este nevoie de o intoarcere in timp, dar cu mijoacele, instrumentele si gandirea din prezent, la momentul cand creditarea era sanatoasa, inainte sa inceapa “nebunia creditarii”.

El considera ca sistemul bancar are nevoie de calitate si ca totul trebuie sa plece de la ideea de calitate si de a ajusta sistemul bancar pentru a ajunge la calitate. Totodata, bancile trebuie sa incheie cu clientii contracte care sa nu mai lase loc niciunui fel de clauze abuzive.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)