Banca elena Eurobank, care detine in Romania Bancpost, a primit acordul fondului de stabilitate financiara al Greciei, principalul sau actionar, pentru atragerea prin vanzarea de actiuni a 2,86 miliarde de euro, fonduri necesare acoperii unui deficit de capital identificat de banca centrala.

Eurobank ar fi a treia banca elena, dupa Alpha Bank si Piraeus Bank, de asemenea prezente in Romania, care atrage in acest an fonduri pentru a-si consolida capitalul, in contextul semnelor ca Grecia incepe sa-si revina dupa criza severa din ultimii ani.

Institutia de credit se asteapta ca procesul de vanzare de actiuni sa se incheie pana in mai, potrivit board-ului bancii.

Guvernul de la Atena a revenit joi pe pietele financiare dupa un exil de patru ani. Statul a atras finantare de 3 miliarde euro printr-o emisiune de obligatiuni pe cinci ani, la un cost sub asteptari, de 4,95%, depasind cu 500 milioane euro suma vizata initial intr-o operatiune suprasubscrisa de circa opt ori.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)