„Digitalizarea va grabi bancarizarea populatiei Romaniei. Sistemul bancar romanesc va exploata acest lucru, mizam foarte mult pe introducerea serviciilor de mobile banking“, a spus Radu Ghetea, presedintele CEC Bank, la ZF Bankers. Atat timp cat vehiculam cifre, 40-45% din populatie nu este bancarizata, este un lucru extraordinar sa facem acest pas.

„Tehnologia este o provocare pentru sistemul bancar local, dar si pentru noi. Ne focusam pe online banking. On­line banking-ul este considerat de clienti mai sigur decat mobile banking-ul. So­cietatile comerciale sunt cele care utilizeaza mai mult serviciile online. Redu­cerea costurilor nu se poate realiza numai prin modele organice, precum in­chi­derea de sucursale. Trecerea catre zo­na de tehnologie este cheia reducerii costurilor si eficientizarii“, a spus si Ras­van Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Pe langa digitalizare, bancherii spun ca sistemul bancar se va eficientiza si prin continuarea procesului de consolidare, prin fuziuni si prin achizitii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)