Clientii care in mod traditional bateau la usa bancii, inainte sa vina criza, acum „stau si asteapta“, au aratat bancherii, in cadrul Forbes Power Breakfast. De unde vine si cum se poate depasi situatia de inghet de pe piata creditelor? Prin ce metode vor reusi bancherii sa dezmorteasca cerere de credite? La aceasta intrebare au incercat sa raspunda participantii reuniti la prima editie din acest an a seriei de evenimente Forbes Power Breakfast, desfasurata ieri la Bucuresti, in organizarea editorilor revistei de business life „Forbes România”.

O prima observatie care arata cât de puternic este incremenita cererea de credite, a venit de la Dan Pascariu, presedinte nonexecutiv al UniCredit tiriac Bank România: „Aproape ca nu mai exista credite. Dealerii auto, retailerii de produse electronice si electrocasnice si ceilalti clienti traditionali nu mai vin la banca. Nu exista cerere, toata lumea asteapta. Ca sa dau o cifra, pot spune ca acum cererea de credite a scazut cu 90% la creditele ipotecare fata de octombrie 2008. Din acea luna pâna in noiembrie-decembrie 2009, cererea pentru creditare a scazut continuu, pâna la 90%, si de atunci nu prea si-a mai revenit”, a spus bancherul.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)