Garanti Bank anunta numirea lui Ufuk Tandoğan in functia de Director General, inlocuindu-l pe Murat Atay, care va prelua pozitia de Director General la Garanti Mortgage. Tandoğan isi va incepe mandatul odata cu finalizarea procedurilor legate de aceasta numire si obtinerea aprobarii BNR. Noul Director General, a activat in cadrul Garanti Turcia pentru aproape 25 de ani si are o vasta experienta bancara atat in domeniul comercial, cat si in cel al creditarii. Din 2006, el detine functia de Senior Vicepresident – Commercial and Corporate Credits. De asemenea, a fost membru in Consiliul de Administratie al Biroului de Credit din Turcia si al Garanti Mortgage Turcia. Nascut in 1963, Ufuk Tandoğan a absolvit Universitatea de Economie si stiinte Administrative din Uludag

Garanti Romania a inregistrat o crestere semnificativa pe parcursul celor patru ani de mandat ai lui Murat Atay, in ciuda conditiilor economice precare. Unele dintre cele mai importante realizari inregistrate in aceasta perioada sunt dezvoltarea Garanti Bank ca o banca universala, obtinerea licentei de la BNR si trecerea de la statutul de sucursala a unei banci straine la cel de banca locala, achizitia celor trei institutii financiare nebancare – Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum si Garanti Credite Ipotecare – de la GE Money si integrarea acestora cu succes in Grupul Garanti Romania, plasarea Garanti Bank pe locul 13 de la locul 27 in clasamentul bancilor care activeaza pe piata locala dupa active,  precum si trecerea pe profit pentru toate cele patru entitati din cadrul Grupului.
Performanta bancii s-a reflectat si in ratingul primit la sfarsitul anului 2011 din partea uneia dintre cele mai importante agentii de rating din lume: Fitch Rating a acordat Garanti Bank ratingul „BB+” pentru datorii pe termen lung, cu perspectiva stabila, si un rating de viabilitate „b”. Ratingul, superior celui inregistrat de catre sistemul bancar romanesc in ansamblu anul trecut, s-a datorat puterii financiare pe care banca-mama, Turkyie Garanti Bankasi, o detine, calitatii activelor, abordarii prudente a riscului, nivelului confortabil al adecvarii capitalului si situatiei solide a lichiditatilor.
Garanti Grup Romania a investit in Romania pe timp de criza, a devenit profitabil pentru toate entitatile sale si va continua sa investeasca in aceasta tara, urmand strategia de crestere sanatoasa si sustenabila.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)