Bancherii sunt printre cel mai bine platiti angajati din Romania. Cu cat sunt mai specializati, cu atat leafa este mai mare, pentru ca in Romania se simte o lipsa de specialisti. Iar atunci cand isi gasesc oamenii potriviti, angajatorii din Romania le ofera salarii motivante, arata studiile unor companii de recrutare.

Sunt cautati managerii

In sistemul bancar, unde salariul mediu este de circa 800 de euro, cel mai bine platit este directorul. Aceasta are salariu de 5.500 de euro pe luna, de aproape doua ori mai mult decat un angajat cu aceeasi functie din Slovacia (3.000 euro).

Este lesne de inteles ca exista si banci cu salarii mai mici, unde un sef de agentie nu castiga “decat” 1.500 de euro.

Peste tot in Europa, bancile au fost supuse deja unui proces de restructurare si de reducere a costurilor. La salarii in acest domeniu, Romania are cel mai bine platit settlements manager, cu 67.000 de euro/ an, fiind indeaproape urmata de Ungaria cu 60.000 euro si Slovacia cu 36.000 de euro.

Romania se claseaza pe locul doi cu un salariu de 108.000 de euro pe an, pe care il primeste un director financiar, pe locul intai aflandu-se Polonia cu 145.960 de euro pe an.

De departe, insa, cele mai mari castiguri le au cei care lucreaza in asigurari. In acest domeniu, salariile din Romania tin aproape de varful salariilor din regiune, adica in jur de 10.000 de euro/ luna, potrivit datelor Grafton Romania.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)