Paritatea euro-leu pe piata valutara ar putea fi de 4,650 lei pentru un euro, in decembrie 2012, de la un curs mediu de 4,541 lei pentru un euro, la 30 octombrie, apreciaza Raiffeisen Bank, intr-o analiza. Proiectia pentru 2013 arata un curs de 4,650 lei pentru un euro, in luna martie, o paritate de 4,600, pentru iunie si de 4,550 lei la un euro, pentru septembrie.

“Sedinta de politica monetara a Bancii Centrale, de vineri, 2 noiembrie, nu va aduce miscari neasteptate pentru piata. Este de asteptat, in mare masura, ca BNR sa ramana atasata strategiei sale, asteapta si supravegheaza si va mentine neschimbata dobanda cheie la 5,25 la suta. Anticipam o posibila reducere a dobanzii cu o cifra peste nivelul de 5 la suta, pana la sfarsitul anului”, arata analistii RZB.

SURSA: Agerpres

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)