Foamea de lichiditati a bancilor mici va pot aduce castiguri importante. Asa cum arata cele mai recente date, romanii sunt tot mai interesati de economisire si cauta cele mai bune dobanzi din piata. Nu acelasi comportament regasim la institutiile de credit cu cote de piata mari, care isi permit sa achite cele mai scazute dobanzi. Dobanzile la depozitele in lei inca se situeaza peste 7 procente si sunt disponibile mai ales in ofertele bancilor care nu au o cota de piata importanta sau o retea puternica, sau la cele cu capital grecesc.

Bancile mari nu platesc dobanzi mai mari de 6 procente la lei. In conditiile unei inflatii anuale de peste 5 procente, cu tendinta de crestere, o dobanda la lei mai mica de 6 procente nu mai aduce nici un castig real, mai ales dupa ce scadem si impozitul pe castigul adus din dobanda.
Pentru depozitele bancare la termen in lei dobanda maxima oferita de bancile din Romania a coborat de la 8% cat era la inceputul anului la un maxim de 6,75% pentru scadente la 3 luni.

 

Cele mai bune dobanzi pentru depozite la termen pe 3 luni in lei.

Banca

Rata dobanzii

Tip dobanda

Suma minima RON

Comision retragere numerar

Comentarii

ATE Bank 6.75% Fixa 100 NU
Piraeus Bank 6.75% Fixa 4000 NU studenti / pensionari
Credit Europe Bank 6.75% Fixa 300 NU prin internet banking
Volksbank 6.50% Fixa 50 NU prin internet banking
Alpha Bank 6.50% Fixa 50 NU studenti / pensionari
Banca Feroviara 6,45% Fixa 100 NU prin internet banking
Banca Romaneasca 6.25% Fixa 1500 NU dobanda lunar
Bank of Cyprus 6.25% Fixa 1000 NU dobanda lunar
Libra Bank 6.25% Fixa 100 NU pentru pensionari

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)