BNR incurajea­za finatarea in lei si, implicit, lea­sing -ul in moneda nationala, masura care, pe termen lung, protejeaza atat utilizatorul, cat si finantatorul de riscul valutar, stabilizand piata si diminuand riscul. Timid, leasing -ul in moneda nationala isi face loc pe piata romaneasca cu dobanzi atractive. Pentru a deveni competitive, societatile de leasing au inceput sa coboare dobanzile la finantarile in lei.

De la 10,65%, dobanda practicata de BRD Sogelease, la 6,68% la Banca Transilvania, pana la incredibila dobanda de 4% de la Dacia Finance, destinata exclusiv finantarilor de autoturisme marca Dacia.

“Este de asteptat ca ponderea finantarilor in moneda nationala sa creasca in volumul total al finantarilor in leasing. In acelasi timp, ne asteptam ca diferentele dintre dobanzile pentru euro si cele pentru lei sa se diminueze, ceea ce va incuraja in plus finantarea in moneda locala“, subliniaza Bogdan Speteanu, CEO BCR Leasing, citat de Capital.ro

Interesant este faptul ca impru­muturile de nevoi personale acordate in lei persoanelor fizice de catre bancile comerciale sunt mult mai scumpe decat o finantare in leasing…

Citeste integral analiza pe www.capital.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)