Sa traiesti cu grija zilei de maine este stresant. Solutia este sa ai ceva bani pusi deoparte pentru a tine la distanta grijile si pentru a avea rezerve pentru cheltuieli neasteptate. Pe masura ce suma pusa deoparte creste, nu vei mai avea nevoie sa apelezi la banci pentru a-ti acoperi cheltuielile. Bonus: banii tai vor face pui.

Strangi bani pentru ceea ce iti doresti

Economiile te pot ajuta sa treci cu bine peste vremuri grele si sa finantezi achizitii importante: un laptop, o masina, vacanta mult dorita sau studii pentru copii. Daca le-ai lua pe credit, ai plati dobanzi.

De asemenea, daca ti-ai propus sa iei un credit pentru achizitii importante precum o casa sau o masina mai scumpa, vei avea nevoie de un avans, pe care nu-l poti avea decat daca ai strans bani inainte.

Astfel, daca alegi sa economisesti, vei castiga de doua ori: o data din dobanzile platite de banca, a doua oara din dobanda platita la dobanda.

Bani pentru vremuri grele

Tot economiile iti dau posibilitatea sa ai optiuni: daca lucrurile nu merg bine la serviciu, ar trebui sa ai un fond  de rezerva care sa-ti acopere cheltuielile pe cateva luni, pana iti gasesti un nou job.

Banii pusi deoparte pot ajuta daca vrei sa-ti creezi propria afacere sau sa te muti in alt oras pentru a avea un job mai bine platit.

Un alt motiv pentru care ar trebui sa economisesti este sustinerea celor dragi, avand posibilitatea sa platesti tratamentele medicale de care au nevoie.

Bani pentru batranete

Economiile de la varsta frageda valoreaza mai mult. Ai vreun bunic sau vreunul din parinti este pensionar? Stii ce pensii au? Pensia medie in Romania este  putin peste 800 de Lei, potrivit celor mai recente statistici furnizate de INS. In multe cazuri, nivelul pensiilor actuale este prea mic pentru a asigura un trai decent.

Imbatranirea populatiei, un fenomen cu care se confrunta mai multe state occidentale, inseamna ca pe viitor vor fi din ce in ce mai multi pensionari si tot mai putini salariati care trebuie sa le plateasca pensiile.

Acestea sunt cateva dintre motivele pentru care fiecare dintre noi ar trebui sa-si planifice sa economiseasca pe termen lung. Poti gasi sprijin la banci, care au dezvoltat servicii astfel incat sa-ti fie mai usor sa economisesti.

Articol realizat de specialistii Volksbank.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)