OTP Bank isi concentreaza eforturile in directia deja initiata: sustinerea unei atitudini financiare responsabile in rândul tinerilor din România, concretizata prin parteneriatul de durata cu Universitatea Babes Bolyai.

“Una din cele mai importante misiuni ale noastre, ca institutie bancara ce ofera solutii financiare integrate, este de a privi spre viitor si de a ne implica in educarea mediului economic si financiar. De aceea, ne indreptam atentia catre tinerii care vor fi publicul si partenerii nostri de maine.

O piata durabila, ale carei baze sunt consolidate din timp, in care fluenta comunicarii sa satisfaca nevoile noaste financiare din ce in ce mai sofisticate va fi intotdeauna un subiect activ pe agenda noastra”, a declarat Laszlo Diosi, CEO OTP Bank Romania.

Anul acesta, prin parteneriatul traditional intre OTP Bank si Universitatea Babes Bolyai au fost activate doua grupe de tineri: studenti si liceeni. in contextul concursului organizat de echipa Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, tinerii  au realizat lucrari – studii de caz –  din care au reiesit insight-uri interesante pentru sectorul bancar si situatia economica din aceasta perioada.

Intrebarile la care au raspuns studentii au vizat o analiza a sectorului bancar in contextul economic al perioadei 2008-2013. Din partea OTP Bank, Kereszturi Zsolt a fost prezent in juriu.

· Care sunt avantajele si dezavantajele anilor 2008 si 2013 pentru sectorul bancar?
· Analizand datele, sectorul bancar a contribuit pozitiv sau negativ la situatia economica din perioada 2009-2013?
· Ce fel de strategie trebuie sa urmeze bancile in urmatorii 5 ani? Consolidare? Scaderea costurilor? Dezvoltarea canalelor de vânzari? Caror segmente ce produse sa ofere?

Luna aceasta, va avea loc un nou concurs in cadrul universitatii Sapientia din Cluj pe tema produselor agri ale bancii. Potrivit declaratiilor oficialilor OTP Bank, unul din obiectivele educationale din 2014 este reprezentat de  organizarea unor sesiuni lunare de training  in scoli, care fac parte din programul cu acoperire nationala. Acesta  va beneficia si de implicarea unor institutii guvernamentale si, in special, a reprezentantilor Bancii Nationale a României.

“Investitia in educatia financiara reprezinta un pas important facut pentru viitor. OTP Bank Romania va continua sa fie un membru activ al comunitatii locale si sa se implice in proiecte de educatie”, a mai adaugat Laszlo Diosi, CEO OTP Bank România.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)