Legenda rockului Elton John va fi prezent pe o monedă de aur de 1.000 de lire sterline care celebrează moștenirea sa muzicală. Astfel, Elton John a devenit al doilea artist onorat de The Royal Mint – Monetăria Regală britanică – după formaţia Queen, potrivit Reuters.

Royal Mint urmează să vândă monedele în care sunt prezentate ochelarii și pălăria din paie – emblema cântărețului – pentru a marca cariera sa de peste 50 de ani.

“Este într-adevăr o onoare să fiu recunoscut în acest fel”, a spus Elton John, în vârstă de 73 de ani.

“Ultimii ani au fost marcaţi de câteva momente memorabile ale carierei mele şi acesta este un altul uimitor din călătoria mea”, a adăugat el. El a vândut peste 250 de milioane de discuri, cu melodii celebre precum “Candle in the Wind”, “Your Song” şi “Bennie and the Jets”.

Cele mai ieftine monede au o valoare nominală de 5 lire sterline și se vor vinde la 13 lire, în timp ce o moneda de aur de un kilogram cu valoarea nominală de 1.000 de lire sterline va avea un preț de 68.865 de lire sterline.

The Royal Mint a anunţat că lucrează împreună cu Elton John la o piesă de colecţie care va fi licitată anul acesta cu scopul de a-i sprijini pe cei afectaţi din industria muzicală.

Poți achiziționa monedele de AICI

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)