Subsidiara Erste Bank din Ungaria a semnat un acord pentru achizitionarea diviziei de wealth management (administrare a averii) a BNP Paribas din Ungaria, a anuntat joi un oficial al bancii austriece, citat de Reuters. Tranzactia, care ar urma sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an, acopera gestionarea unor active in valoare de aproape 60 miliarde de forinti (268 milioane de dolari). Numarul clientilor pe segmentul de private banking al Erste, banca prezenta si in Romania, ar urma sa creasca la 2.200, de la 1.800 in prezent.

‘Acesta este un mesaj puternic catre piata al angajamentului Erste fata de Ungaria’, a afirmat Radovan Jelasic, directorul Erste Bank Ungaria, care nu a dorit sa precizeze valoarea tranzactiei. Acesta apreciat ca dupa finalizarea tranzactiei, cota de piata a Erste pe segmentul de private banking va creste de la 9 la 12%.

Tranzactia urmeaza sa fie supusa spre aprobare autoritatilor de reglementare din Ungaria. Multi ani bancile austriece au profitat de nivelul mai ridicat de crestere al Europei Centrale si de Est dar avansul a incetinit in unele state din regiune din cauza efectelor crizei din zona euro. in special Ungaria si Romania au afectat castigurile Erste. Divizia Erste din Ungaria este afectata de conditiile economice dificile din acesta tara si de noile taxe impuse sectorului bancar.

Directorul financiar al Erste, Manfred Wimmer, si-a exprimat speranta luna trecuta ca divizia Erste din Ungaria va reveni pe profit in 2014.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)