Comitetul Executiv si Consiliul de Supraveghere Erste Group Bank vor propune Adunarii Generale a Actionarilor, programata pentru 21 mai 2014, acordarea unui dividend de 0,2 euro pe actiune pentru anul 2013, conform convocatorului transmis de institutie Bursei de Valori Bucuresti.

Astfel, “distribuirea profitului bilantier evidentiat in situatiile financiare anuale ale institutiei la data de 31 decembrie 2013, in suma de 170,62 milioane de euro, se va efectua conform recomandarii comitetului executiv dupa cum urmeaza: 0,2 euro pentru fiecare actiune purtatoare de dividend, iar fostii detinatori de certificate de participatiune vor primi dividende reprezentând 8% din valoarea nominala pentru perioada ianuarie 2013 – 7 august 2013”, se precizeaza in convocator.

Dividendele vor fi platite in termen de cinci zile bancare dupa organizarea Adunarii Generale Ordinare a actionarilor, iar pentru fostii detinatori de certificate de participatiune, dividendele vor fi platite in termen de zece zile lucratoare.

Actiunile Erste Bank au fost lansate la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti in februarie 2008, banca având o capitalizare bursiera de 47,9 miliarde de lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)