Erste Group vorbeste despre persepectivele bancii in Romania si Ungaria, anul viitor. Banca reconfirma asteptarile comunicate in data de 3 iulie 2014 cu privire la 2014 si 2015 si prevede o reducere accelerata a portofoliului de credite neperformante, in Romania.

Ce intrevede banca pentru Romania: o normalizare completa a costurilor de risc la 100-150 puncte de baza in raport cu nivelul mediu brut al imprumuturilor catre clienti incepand cu 2015, insotita de o reducere accelerata a portofoliului de credite neperformante (cu aproximativ 800 mil. EUR, respectiv cu 25% fata de sfarsitul lui 2013) inca din 2014; o crestere semnificativa a ratei de acoperire a creditelor neperformante; un venit operational mai scazut, dar sustenabil, pe fondul unui efect unwinding in scadere asupra venitului net din dobanzi.

Pentru Ungaria: o normalizare treptata a costurilor de risc la 150-200 puncte de baza in raport cu nivelul mediu brut al imprumuturilor catre clienti (pana in 2016), plecand de la premiza ca toate masurile guvernamentale vor fi finalizate in 2014; un venit operational mai redus dar sustenabil pe fondul unui venit net din dobanzi mai scazut.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)