Plenul Camerei Deputaților și Senatului a decis miercuri, prin vot, numirea liberalului Eugen Nicolăescu în funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a României și membru în Consiliul de Administrație al BNR. Pentru numirea lui Nicolăescu au votat 275 de parlamentari, iar 39 împotrivă.

Eugen Nicolăescu și-a exprimat intenția de a susține o cooperare mai strânsă cu Guvernul pentru a asigura stabilitatea macroeconomică.

“Nu ne putemuita la actualul ritm de creștere fără să ne întrebăm ce riscuri stau în față. De multe ori am avut o politică fiscală care mergea într-o direcție și o politică monetară care mergea în alta. Nu cred că asta este bine pentru țară”, a spus Eugen Nicolăescu.

Eugen Nicolăescu, deputat PNL de București, îi va lua locul lui Bogdan Olteanu care a demisionat din funcția de viceguvernator al BNR, după ce a fost arestat preventiv într-un dosar de corupție. Odată cu numirea lui Eugen Nicolăescu, boardul BNR, va fi compus iarăși din nouă membri. Prima ședință de politică monetară la care va participa noul viceguvernator va avea loc în data de 3 iulie.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)