Euler Hermes a lansat Simplicity, o polita de asigurare a creditului comercial usor de utilizat, „de pe raft”, care protejeaza companiile mici impotriva riscului de a nu fi platite de catre clientii proprii.

„Simplicity” este conceputa pentru a aduce in citeva minute linistea firmelor mici, care se lupta cu clientii cu probleme la plata. Aceasta ofera o politica de preturi simpla, o administrare simpla si un proces simplu si rapid al cererilor pentru toate datoriile de peste 1000 lei, astfel, daca o plata ramine restanta, impactul asupra fluxurilor de numerar ale unei companii, este minimizat.

Lansat in Romania in urma unui proces extensiv de cerecetare a pietei si a unui rezultat de succes pe alte piete din Europa, precum Belgia, Olanda, Marie Britanie si Irlanda, Simplicity este primul produs de acest gen care raspunde nevoilor specifice ale afacerilor mici, inlaturind necesitatea unei limite de credit.

In mod standard, companiile sunt acoperite in caz de neplata sau de insolventa a clientului lor pentru un minim de 60% din valoarea datoriei neachitate pina la concurenta raspunderii maxime per Client-Debitor. Aceasta poate fi crescuta la 90%, cu o raspundere maxima mai mare, in cazul in care asiguratul aplica pentru o clasa de risc la Euler Hermes, (prin intermediul platformei online Eolis) si clientul sau este evaluat ca un risc acceptabil.

“Simplicity se adreseaza in mod direct nevoilor comunitatii de afaceri mici”, a declarat Cristina Rusuleanu, Director General al Euler Hermes Romania. “in mod traditional asiguratorii de credit s-au axat in principal pe dezvoltarea de produse pentru a satisface nevoile companiilor de dimensiuni medii si mai mari. Era timpul pentru a crea solutii adaptate special sectorului de afaceri mici.”

“Firmele mici recunosc avantajul de a-si proteja afacerea impotriva riscului de a nu fi platite, dar politele de asigurare de credit existente au fost considerate ca fiind prea costisitoare, confuze si ineficiente pentru o afacere cu putin sprijin in managementul riscului de credit. Cu Simplicity, Euler Hermes a creat un produs „out of the box” care nu necesita mai multa administrare decit un RCA sau o polita de asigurare a  locuintei, dar care furnizeaza un nivel de protectie care va ajuta administratorii firmelor sa doarma mai linistiti noaptea.”

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)