Gigantul olandez din industria asigurarilor Eureko anunta ca paraseste piata locala la inceputul anului viitor dupa ce in ultimii opt ani a adus zeci de milioane de euro la capitalul subsidiarei locale pentru a acoperi pierderile inregistrate an de an, afirma surse din domeniu, citate de ZF. Romania pierde astfel inca un investitor strain important in Europa.

Piata asigurarilor a fost abandonata si de britanicii de la Aviva, in timp ce germanii de la Bayern LB care controleaza grupul maghiar MKB au iesit de pe piata bancara locala. Olandezii de la Eureko detin pe plan local un jucator de talie redusa pe piata asigurarilor de viata si un administrator de pensii private si deja i-au anuntat pe cei 200 de angajati ca grupul Achmea (Eureko BV) a decis sa se retraga de pe piata, iar varianta cea mai probabila este inchiderea companiei de asigurari, in timp ce adminis­tratorul de pensii private va fi vandut.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)