Eurobank, a treia bancă elena, a angajat HSBC şi Mediobanca pentru a o ajuta să găsească un ‘partener strategic’ pentru subsidiara sa din România, Bancpost, au declarat luni, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Principalele bănci din Grecia încearcă să-şi reducă expunerea peste hotare şi să-şi întărească capitalul, conform condiţiilor din cel de-al treilea pachet de asistenţă financiară, potrivit Agerpres.

Eurobank este prezentă în Bulgaria, Serbia şi Cipru.

Bancpost, cu active totale de 2,8 miliarde de euro, are o reţea de 147 de sucursale în România, care este una dintre cele mai mari pieţe ale Eurobank din afara Greciei.

‘Ţinta noastră este ca întregul proces să se finalizeze în următoarele 12 luni’, au declarat surse din cadrul băncii elene.

În decembrie, Eurobank a finalizat vânzarea subsidiarei sale ucrainene, Universal Bank, către grupul financiar TAS din Ucraina.

Tranzacţia este în conformitate cu planul de restructurare al Eurobank, aprobat de Comisia Europeană, şi nu va afecta nivelul capitalului grupului bancar elen.

În 2014, Eurobank anunţase că a acceptat să-şi vândă divizia ucraineană pentru 95 milioane de euro.

Eurobank este un grup bancar care operează în opt ţări, printre care se numără şi România (unde deţine Bancpost), cu active totale de 72,9 miliarde euro şi circa 17.000 de angajaţi şi o reţea totală alcătuită din peste 970 de sucursale în Grecia şi în străinătate.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)