EximBank a emis pentru compania TOTALGAZ INDUSTRIE, unul dintre principalii producători locali de echipamente şi instalaţii pentru extracţia, tratarea, transportul şi distribuţia gazelor naturale, o poliță de asigurare în numele și contul statului român, care protejează societatea împotriva riscului de neplată pentru un volum al exporturilor de peste 2,5 milioane de euro în Ucraina.

”Încheierea acestui acord cu TOTALGAZ a fost posibilă datorită demersurilor pe care EximBank le întreprinde constant pentru a putea răspunde nevoii de protecție a companiilor exportatoare românești față de riscurile comerciale sau politice internaţionale ce pot apărea în cadrul relațiilor comerciale externe. De la începutul acestui an, banca a reluat procesul de asumare de expuneri de asigurare a încasărilor aferente contractelor încheiate de exportatori cu debitori publici şi privaţi din Ucraina, după ce, în 2014, odată cu declanșarea situației conflictuale din această țară, EximBank a suspendat angajarea de expuneri pe relaţia Ucraina până la clarificarea situaţiei politice. Așadar, încurajăm companiile locale să ne abordeze cu mai multă încredere, mai ales că succesul în derularea unei relații comerciale cu parteneri externi poate fi determinat și de prezența unui finanțator care analizează riscurile împreună cu ele”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

TOTALGAZ INDUSTRIE va livra în acest an trei instalații de tratare şi uscare a gazului, care vor fi amplasate  în vestul Ucrainei. În urma accesării acestei polițe de asigurare emisă de EximBank în numele și contul statului român, TOTALGAZ INDUSTRIE are siguranţa încasării a 85% din valoarea mărfurilor pe care urmează să le livreze către partenerul său comercial din Ucraina. Utilizând asigurările emise de EximBank, compania are garanția unei prezențe susținute pe piața țintă, dezvoltându-și afacerile cu noi parteneri și noi contracte de export, în condiții de continuitate a activității locale.

”Preocuparea noastră continuă a fost aceea de a construi o companie bazată pe principii puternice, orientată către inovaţie, progres, perfomanţă şi profesionalism. Așa am reușit să ne facem cunoscuți la nivel mondial ca una dintre firmele reprezentative în acest domeniu. Astăzi piaţa de desfacere a produselor noastre se întinde atât pe întreg teritoriul României, cât şi pe plan extern, în: Cehia, Egipt, Grecia, Japonia, Finlanda, Ucraina, Tanzania, Israel, Republica Moldova şi altele. Avem capacitatea de a aborda diverse activităţi, de la producţia de echipamente până la gestionarea de proiecte complexe la cheie în domeniul energetic și vrem să ne consolidăm prezența în afara țării, mai ales că avem la dispoziție și instrumente financiare care ne permit să facem acest lucru în condiții mult mai sigure, așa cum sunt asigurările emise de EximBank”, a spus Ioan Pârău, directorul general și fondatorul TOTALGAZ INDUSTRIE.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)