EximBank a inaugurat în ultima lună trei noi agenții – la Miercurea Ciuc, Deva și Alba Iulia, în urma procesului de extindere a rețelei comerciale derulat, banca dublându-și numărul de unități pe care le operează în întreaga țară.
”Fiind o bancă de nișă, cu un portofoliu special de produse care ne permite construirea de mixuri financiare complexe pentru segmentul corporate, mizăm în continuare pe consilierea personalizată și pe contactul direct cu clienții noștri. Este motivul pentru care ne-am concentrat pe dezvoltarea în mod echilibrat a rețelei teritoriale, acest proces demarat în 2013 conducând la mai mult decât o dublare a numărului de unități: banca deține în prezent 25 de puncte de reprezentare (24 de agenții și o sucursală), față de 12 la finele lui 2012.

Acoperim astfel cele mai importante centre economice din țară și facilităm accesul mediului de business la o gamă modernă și competitivă de produse care include finanțări, garanții, asigurări, precum și produse de trezorerie, cash management, factoring sau trade finance”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.
Agenția Miercurea Ciuc, deschisă pe strada Stadion, nr. 1 BIS, deservește companiile din județele Harghita și Covasna, unitatea de la Deva, ce funcționează pe B-dul Decebal, bloc D, este disponibilă societăților comerciale din județele Hunedoara și Caraș-Severin, iar agenția de la Alba Iulia de pe strada T. Vladimirescu, nr.9, bl.V2C, se adresează fimelor din județul Alba.
Toate cele trei noi unități funcționează la fel ca și celelalte deținute de bancă – fără servicii de back office, cu un număr de trei angajați care să recurgă la metode de vânzare directă, la sediul companiilor.
EximBank este o instituţie specializată care se implică activ de peste 25 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne.
Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care întregesc oferta de finanțare și garantare.
Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa românească de garanţii şi asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se infuzează în economia reală.
EximBank și-a întărit poziția pe piața bancară reușind să urce în topul băncilor din 2017 până pe locul 15, cu active de 5,5 mld. lei și o cotă de piață de 1,3%, evoluție susținută de procesul complex de modernizare și adaptare a produselor și serviciilor la standardele și practicile bancare actuale implementat pe parcursul ultimilor 5 ani. Spre comparatie, în 2013, EximBank se afla pe locul 20 în sistemul bancar, cu active de 3,9 mld. lei.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)