EximBank a incheiat recent un acord de finantare in valoare de 25 de milioane de lei (peste 5,5 milioane de euro) cu compania Comfert Bacau, unul dintre principalii jucatori pe piata distributiei de ingrasaminte, seminte certificate pentru agricultura si pesticide.

”Ne dorim sa ne implicam mai mult in sustinerea companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare ale economiei, iar agricultura reprezinta unul dintre acesta. Modernizarea acestui sector poate genera profituri, locuri de munca și creștere economica. Finantarea acordata Comfert va permite companiei sa livreze agricultorilor – atât mici fermieri, cât și asociatii agricole mari – resursele necesare (ingrașaminte, pesticide, seminte) pentru dezvoltarea mai multor afaceri de succes in agricultura româneasca”, a declarat Traian Halalai, președintele EximBank.

Afacerile Comfert se afla in crestere accelerata de mai bine de trei ani, pe lânga distributia de ingrasaminte si pesticide, compania având activitati si in productia agricola – exploateaza peste 7.000 de hectare, dar si o pozitie semnificativa pe piata comertului cu materii prime agricole.

”Având EximBank ca partener vom putea sa ne mentinem avantajul competitiv pe care ni-l da faptul ca suntem la rândul nostru un finantator pentru agricultori furnizându-le ingrasaminte la inceputul campaniei agricole si de-a lungul acesteia, plata facându-se la recoltare, de multe ori chiar in natura, cu produsele obtinute. Sustinem astfel dezvoltarea partenerilor noștri odata cu care creștem și noi”, a declarat Catalin Grigoriu administrator si asociat unic al Comfert.

Colaborarea EximBank cu Comfert pe segmentul finantarii a inceput anul trecut când societatea a beneficiat de o linie de credit de aceeași valoare cu cea acordata in acest an.

”Istoricul parteneriatului pe care EximBank il are cu Comfert nu este unul foarte lung, dar este unul foarte solid. incercam sa avem in portofoliu cât mai multe parteneriate de acest gen care sa genereze o relatie de tip win-win cu mediul de afaceri și sunt convins ca vom face progrese in acest sens”, a mai spus Traian Halalai, președintele EximBank.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)