Compania Solarex din Satu Mare a inaugurat unul dintre cele mai importante proiecte de investitii derulate in domeniul turismului si serviciilor de wellness din Romania – AquaStar – in valoare de aproape 48 de milioane de lei, fondurile provenind atat din finantare nerambursabila in valoare de 25 de milioane de lei, cat si din contributia beneficiarului, asigurata prin finantare EximBank.

”Consideram ca proiectul Solarex este unul definitoriu pentru ceea ce reprezinta EximBank in raport cu antreprenorii romani, dar si pentru rolul pe care banca il are in sustinerea proiectelor de investitii pe termen mediu si lung. Am dezvoltat cu acest client o relatie de durata, am raspuns impreuna cerintelor impuse de derularea proiectelor cu finantare din fonduri europene si avem acum ocazia de a inaugura unul din cele mai mari proiecte de wellness din Romania. Speram ca povesti de succes precum cea a Solarex vor in­curaja si alti intreprinzatori sa apeleze la Exim­Bank care a inteles cerintele acestei perioade economice si se poate pozitiona ca un partener valo­ros pentru orice tip de afacere”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

Implementarea proiectului ”Parc acvatic AquaStar – atractia turismului de agrement satmarean”, cofinantat de UE prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul major de interventie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice, s-a derulat in perioada februarie 2011 – mai 2013. AquaStar ofera servicii turistice de agrement, divertisment, recreere, wellness si SPA, prin valorificarea in mod eficient a resurselor naturale de apa geotermala. ”Pentru o firma totusi mica, asa cum este firma noastra, derularea unui asemenea proiect a fost o provocare uriasa, dar acum, cand in sfarsit il vedem materializat, sentimentul de implinire este de aceeasi amploare. imi aduc aminte si acum de momentul in care asteptam acordul EximBank pentru finantare. A fost un moment decisiv pentru proiect si ma bucur ca a iesit totul asa cum am planificat. Suntem convinsi ca potentialul economic al acestei investitii este foarte mare mai ales ca parcul acvatic devine o ce va determina dezvoltarea economica a zonei pe mai multe planuri si mai ales pe termen lung”, a declarat Nagy Karoly, proprietarul Solarex. El adaugat ca proiectul a generat pentru inceput peste 35 de noi locuri de munca.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)