”EximBank va derula in parteneriat cu Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori (FABBV) un program de internship pe o perioada de 12 luni pentru masteranzii acestei facultati, la terminarea stagiului existand posibilitatea angajarii pe perioada nedeterminata a acestora”, a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank, aseara, cu ocazia aniversarii celor 65 de ani de la infiintarea facultatii .

Decizia de a implementa un astfel de proiect este inca un pas inainte in contextul in care EximBank a decis, inca de la inceputul anului, sa acorde mai multa atentie proiectelor educationale, structurate si adaptate unor diverse categorii de public tinta.

„Credem ca astfel de programe vor contribui la cresterea gradului de cultura financiara inca de pe bancile scolii, iar studentii – viitori membri ai comunitatii economice – vor constientiza rolul pe care EximBank il are pe piata financiar-bancara locala. Cred ca economia romaneasca are nevoie de oameni bine pregatiti, cu o cultura solida, economica, financiara…si nu numai. Iar totul incepe si se termina cu scoala”, a adaugat oficialul EximBank.

El a iterat faptul ca “aud destul de des in ultima perioada afirmatia <Nu se mai face scoala ca pe vremea noastra>… si de la oameni nu foarte in varsta, cum v-ati astepta… si cred ca acesti oameni nici nu realizeaza cata dreptate au… Pentru ca intr-adevar, scoala nu se mai face cum se facea acum 15, 10, sau chiar cinci ani. si este si firesc sa se intample asa pentru ca societatea s-a schimbat – oamenii nu mai traiesc ca acum 15, 10 sau cinci ani, economia s-a schimbat – nu mai este ca acum 15, 10 sau cinci ani… Lumea se misca…Iar scoala este poate prima chemata sa tina pasul cu schimbarea…. Pentru ca scoala trebuie sa fie vectorul schimbarii intr-o societate”.

In ultima perioada, EximBank a derulat si mai multe proiecte la nivelul educatiei gimnaziale si liceale care sa concure la cresterea culturii bancare si antreprenoriale. Astfel, s-a alaturat proiectului educational al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) de a introduce in invatamantul primar disciplina optionala “Educatie financiara” – care isi propune sa formeze viitori consumatori de produse si servicii bancare informati si, in acelasi timp, sa formeze potentiali economisti care sa lucreze in banci. Apoi, impreuna cu

Junior Achievement, EximBank a participat la peste 15 intalniri cu liceeni din diverse orase din tara pentru derularea unor evenimente in cadrul programelor de antreprenoriat „Compania” si „Enterprise Without Borders”.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.  Operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul celor 16 agentii, dar si accesand site-ul www.eximbank.ro .

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)