In 10 aprilie se va inaugura prima fabrica de carduri cu cip (smart cards) din Romania. Austria Card Romania, parte a grupului elen Lykos, va costa  peste 25 de milioane de euro si va fi certificata MasterCard si Visa.

La Bucuresti se vor produce mai multe tipuri de carduri pentru peste 35 de tari.

Compania Austria Card GmbH, parte a grupului elen Lykos, este prezenta in tari precum Austria, Azerbaidjan, Croatia, Finlanda, Germania, Ungaria, Norvegia, Polonia, Suedia, Turcia si Ucraina. Producator de carduri inteligente securizate, inca din 1897, compania produce carduri destinate atat platilor, dar si pentru industria de telecomunicatii, pentru clienti guvernamentali (carduri de identificare) si cu scop de loializare pe piata de retail.

Compania produce mai mult de 75 de milioane de carduri pe an, cu aproximativ 350 de angajati. Austria Card este furnizor strategic pentru cele mai mari banci din Europa Centrala si Estica.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)