Obisnuiti sa va anuntati vacantele pe retelele de socializare si sa postati fotografii cu ultimele achizitii? Aceste obiceiuri moderne sunt niste invitatii sigure pentru hoti. Si ne pot anula polita de despagubire, daca ne-a fost sparta casa, sustin asiguratorii. Asadar, persoanele care isi pun pe internet, viata personala, pot fi acuzate de neglijenta si nu vor primi niciun ban de la compania de asigurari, in cazul unui furt. E ca si cum ati lasa usa sau geamul de la casa larg deschise, spun asiguratorii. Acestia avertizeaza ca daca ancheta in urma furtului atesta faptul ca hotul si-a luat informatiile de pe retelele de socializare, riscati sa nu primiti despagubire pentru obiectele care va sunt furate, desi aveti polita de asigurare pentru bunurile din locuinta.

Mesajele de acest gen nu fac altceva decat sa-i invite pe hoti sa dea lovitura, mai ales ca proprietarii mai anunta si cand sunt plecati in vacanta, deci nu e nimeni acasa. Postarea unor informatii de natura sa faciliteze planurile hotilor sau sa ofere o oportunitate pentru comiterea unei fraude poate fi incadrata in categoria “neglijenta din partea asiguratului”, iar acesta sa nu mai beneficieze de asigurare”. E ca si cum ai lasa cheia in contactul masinii pornite, spun asiguratorii. Tot in aceasta categorie intra si situatia in care bifezi de pe telefonul mobil optiunea “check-in”, care anunta pe Facebook faptul ca te afli intr-un anumit loc la un moment dat. In acest timp, acasa, hotii ar putea sa actioneze linistiti.

 

Incont.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)