Președintele FED a semnalat utilizarea tuturor instrumentelor de politică monetară pentru susținerea economiei, dar a recomandat și implementarea unor noi programe fiscal-bugetare pe termen scurt, necesare pentru procesul de relansare economică.

Într-o audiere online transmisă de CBS, Președintele Rezervei Federale a semnalat că banca centrală din SUA va continua să intervină cu toate instrumentele pentru a susține relansarea economică post-pandemie, apreciind că va fi evitată o stare de depresiune (cum s-a întâmplat în anii 1930).

Fed și Trezoreria Americană fac echipă pentru a furniza lichiditate piețelor și economiei reale

FED va menţine dobânda de politică monetară aproape de zero până când “va fi convinsă” că economia se redresează şi rata şomajului scade, a afirmat marţi preşedintele Fed, Jerome Powell, într-o audiere online inițiată de Senat privind “Legea CARES”.

FED utilizează instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a interveni pe piaţă, inclusiv pentru asigurarea unei funcţionări line a pieţelor de obligaţiuni, a explicat Powell, indicând că astfel de operaţiuni vor avea loc în continuare.

“Când se vor îmbunătăţi condiţiile economice şi financiare, vom renunţa la aceste instrumente”, a declarat şeful Fed.

Şi secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat în cadrul aceleiaşi audieri că administraţia SUA a luat măsuri pentru a sprijini companiile şi angajaţii acestora.

Președintele Federal Reserve, Jerome Powell și secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, au răspuns întrebărilor legate de criza economică în fața Comitetului din Senat pentru Bănci, Locuințe și Afaceri Urbane (“Legea CARES”).

Apariția este prima din audierile trimestriale stabilite pentru a asigura finanțarea economiei ca răspuns la pandemia coronavirusului. Pachetul federal de ajutor votat in luna martie este de 2 trilioane de dolari.

FED și Trezoreria au făcut echipă pentru a furniza miliarde de dolari prin finanțare directă, împrumuturi și lichidități piețelor și economiei reale

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)