Femeile care vor sa-si dezvolte o afacere pot primit 50.000 de lei de la stat. Veste proasta acum vine: investitiile trebuie facute initial cu bani proprii, urmand ca statul sa deconteze o parte din cheltuieli. Statul vrea astfel sa incurajeze doamnele sa se implice in afaceri, in conditiile in care doar 37 la suta dintre antreprenori sunt femei. Suma totala de care beneficiaza programul este un milion de lei. Practic, fiecare femeie care detine o microintreprindere sau PFA cu un plan de afaceri solid se poate inscrie online in program pe site-ul departamentului pentru IMM-uri. Nu sunt acceptate, insa, afacerile din intermedieri financiare sau imobiliare.

20 de femei au sansa la o finantare nerambursabila de la stat

„Ne asteptam ca minim de beneficiari la un numar de 20. Alocatia financiara nerambursabila se acorda in cuantum de 90%, asta inseamna ca doar 10% este partea de cofinantare a beneficiarilor, dar nu mai mult de 50.000 de lei per beneficiar. Un milion de lei nu este un buget mare. Anul trecut l-am avut la jumatate, am avut doar 12 femei care au beneficiat”, a declarat Anca Ionescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri.

Ce afacere are cele mai multe sanse la finantare

Si pentru ca autoritatile se asteapta la mai multe cereri de finantare decat bani disponibili in program, au pus la punct si o grila de diferentiere. Intaietate vor avea doamnele care vor sa investeasca in productia de bunuri, mai ales daca micile ateliere sau fabrici sunt la tara si au deja angajati.

„Punctam suplimentar productia si programarea IT, urmeaza apoi cercetarea, dezvoltarea, turismul si in ultimul rand serviciile si comertul. Apoi se va puncta numarul de locuri de munca create”, mai spune Anca Ionescu.

Daca va faceti planuri sa incepeti o afacere cu banii acestia, la inceput va trebui sa aveti toata finatarea, iar statul va va rambursa cheltuielile facute in limita a 50.000 de lei, in termen de cel mult trei luni de la depunerea decontului. Adica primii bani v-ar intra in conturi cel mai tarziu la finalul lunii decembrie sau la inceput de ianuarie, promit autoritatile.

 

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)