First Banhk anunță că, începând din această lună, va fi singura instituție financiară de unde cetățenii americani din România pot încasa cecurile oferite de guvernul american drept asistență financiară pentru contracararea impactului economic provocat de pandemie.

În decursul ultimelor luni, guvernul american a luat o serie de măsuri pentru a îi sprijini pe cei afectați de suspendarea activităților economice. Printre acestea s-a numărat sprijinul financiar către cetățenii americani prin diferite metode, inclusiv prin emiterea de cecuri.

În România, aceste cecuri pot fi încasate prin deschiderea unui cont la First Bank, care apoi se va ocupa de procesul de remitere prin creditarea fondurilor în cont.

Acest lucru face ca First Bank să fie în acest moment singura bancă colectoare a acestor cecuri în România.

Comunitatea americană din România este una semnificativă, fiind formată din funcționari publici, specialiști care activează în sectorul privat, militari, profesori etc.

Cetățenii americani care locuiesc în România vor trebui să prezinte pașaportul, cecul primit în original și dovada domiciliului. Comisionul pentru această operațiune va fi unul fix. Mai multe informații despre disponibilitatea acestui produs pot fi obținute începând cu 15 iulie din orice filială First Bank.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)