Fisrt Bank in Romania

J.C. Flowers & Co., fondul american de investiţii care deţine First Bank România, ia în considerare o potențială vânzare a băncii, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Banca a fost evaluată la 150 de milioane de euro

Conform sursei citate, fondul de de investiții a angajat Societe Generale să o asiste pentru a găsi eventuali cumpărători. Potrivit Bloomberg, actuala evaluare a tranzacției este la aproximativ 150 de milioane de euro (163 de milioane de dolari).

UniCredit a participat la discuțiile preliminare, dar s-a retras

Datele arată că inițial și UniCredit SpA s-a numprat printre băncile interesate care au purtat discuții preliminare cu J.C. Flowers în ultimele săptămâni. În final, UniCredit a decis să nu facă cu o ofertă fermă.

Cum arată cifre First Bank în România

În 2021, banca a raportat un profit de 57,1 milioane de lei, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă. Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față de 2020, atingând valoarea de 354 milioane lei. La sfârșitul anului 2021, activele totale ale băncii depășeau 6,9 miliarde lei, în timp ce capitalul propriu a ajuns la aproape 800 milioane lei, iar sursele atrase de la client se ridică la 5,2 miliarde lei. Rata totală de adecvare a capitalului a ajuns la 23,14%, iar rata lichidității a fost cu mult peste 200%.

De la Piraeus Bank la First Bank

În decembrie 2017, banca elenă Piraeus Bank a fost cumpărată de fondul de investiții. Tranzacția a fost finalizată în 28 iunie 2018. Pe 24 Iulie a fost numita o noua echipa de Top Management, iar pe 12 septembrie 2018, Consiliul de Administrație al bancii a luat decizia schimbării denumirii societății și a brandului comercial Piraeus Bank România în “First Bank”.

La 30 septembrie 2017, Piraeus Bank România avea active totale de 1,5 miliarde de euro, 99 de sucursale, 1.300 de angajați și 150.000 de clienți activi, fiind considerată o banca de talie medie, ocupând locul 13 în piaţă cu o cotă de 1,67%, in 2016.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)