Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru finanţări pe termen lung (Long-Term Issuer Default Ratings) pentru BRD la „BBBĂ“, pentru BCR şi UniCredit la „BBB“ şi pentru Banca Transilvania (BT) la „BB“, potrivit unui comunicat emis de agenţia internaţională de evaluare financiară. Perspectiva calificativelor este stabilă pentru BCR, BRD şi BT, iar pentru UniCredit este negativă.

De asemenea, Fitch Ratings a ridicat calificativul la „bb“ de la „bb“ în cazul ratingului de viabilitate pentru BCR şi a confirmat ratingul la „bb“ pentru BT şi la „bb-“ pentru UniCredit.

Potrivit Fitch, îmbunătăţirea ratingului de viabilitate în cazul BCR reprezintă „creşterea calităţii activelor bazată pe strategia execuţiei creditelor neperformante, iniţiată în 2014, şi a capitalizării, în special în vederea reducerii nivelului creditelor neperformante neacoperite“.

Fitch consideră că nu va exista un impact financiar asupra ratingului de viabilitate al BCR sau al UniCredit, având în vedere că aceste bănci nu au împrumuturi în franci elveţieni, potrivit unui comunicat de presă. 

Calitatea activelor băncilor din România „rămâne slabă, dar s-a îmbunătăţit datorită externalizării creditelor neperformante şi capacităţii de a fi rezolvate, contribuind la o scădere a ratei expunerii creditelor neperformante ale sectorului cu 11,3% la finalul semestrului I 2016“.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)