Declaraţiile Guvernului privind profitul băncilor îi vor face pe potenţialii investitori să se gândească de două ori înainte să vină în România. Declaraţia a fost făcută la RFI de vicepreşedintele PNL Florin Cîţu, după ce premierul şi ministrul de Finanţe au acuzat băncile că nu plătesc impozit pe profit.

În opinia lui Florin Cîţu, “sunt nişte declaraţii care fac parte din ceea ce am numit la începutul anului un atac împotriva sectorului privat. Liviu Dragnea la începutul anului ataca multinaţionalele în general (…). Apoi au fost atacurile în ceea ce priveşte multinaţionalele şi produsele româneşti. Acum este următoarea fază în care atacăm băncile, pentru că este un subiect care în România prinde. Sunt doar declaraţii politice, fără o substanţă economică”.

Ce efecte vor avea declaraţiile premierului şi ministrului de Finanţe despre bănci?

“Este clar că astfel de declaraţii îi vor face pe potenţialii investitori care vor să vină în România, în orice sector, să se gândească de două ori, să se uite în altă parte, în primul rând, acolo unde sunt primiţi mai bine (…). Mi se pare doar un atac populist, pentru a ascunde de fapt şi de a muta discuţia, pentru că de fapt aici despre asta este vorba, a muta discuţia de la deficitul bugetar, despre faptul că au fost tăiate investiţiile, faptul că s-au amânat creşterile de salarii promise şi aşa mai departe, într-un sector în care acum toţi discutăm despre atacul împotriva sistemului bancar”, a declarat liberalul pentru RFI.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)