Valoarea investiţiilor înregistrate în România în primele nouă luni ale anului este de 30 de miliarde de lei, fiind singura ţară din Uniunea Europeană în care investiţiile au avut o contribuţie pozitivă la dinamica PIB în primul semestru din 2020, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

“România este singura ţară din UE în care investiţiile au avut o contribuţie pozitivă la dinamica PIB în primul semestru al anului 2020.

30 de miliarde lei investiți în 9 luni de zile:

– cea mai mare suma din ultimii 10 ani

– mai mult decât tot anul 2016 sau 2017.

Investiţiile garantează revenirea economiei în 2020 şi creştere economică puternică în 2021″, susţine Cîţu.

Potrivit ministrului, într-un interval de nouă luni, au fost înregistrate investiţii de 30 de miliarde de lei, fiind “cea mai mare sumă din ultimii 10 ani” şi “mai mult decât tot anul 2016 sau 2017”.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)