Vicepremierul Florin Georgescu a declarat miercuri ca in ciuda situatiei din Grecia sistemul bancar este solid si bine capitalizat si ca nu crede ca autoritatile vor fi nevoite sa foloseasca banca-punte, instrument introdus recent de BNR pentru cazurile bancilor in dificultate.

“Exista o colaborare foarte stransa intre banca centrala si celelalte institutii de supraveghere – CNVM, CSA, CSSPP si Guvern, prin Ministerul Finantelor Publice. Analizam evolutiile externe, fluxurile de capital, situatia bancilor si a agentilor economici care au relatii. Sistemul bancar este solid si bine capitalizat. Nu sunt motive de ingrijorare, nici pentru populatie nici pentru firme”, a spus Florin Georgescu, citat de Mediafax..

Intrebat daca autoritatile sunt pregatite sa cheltuiasca bani publici pentru a sprijini vreo banca dintre cale cu capital grecesc, Florin Gergescu a raspuns: “Nu cred ca va trebui sa folosim bridge bank-ul”.

In ceea ce priveste deprecierera leului, Florin Georgescu – vicepremier si ministru al Finantelor – spune ca este vorba de un comportament regional. “Uitati-va si la cursul zlotului polonez, la coroana ceha sau la forint”, a spus el.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)