Reprezentantii FMI au vorbit pentru prima data despre legea insolventei particularilor, la solicitarea RTV. Acestia au incercat sa raspunda de ce promoveaza in Ungaria un astfel de proiect legislativ, in timp ce in Romania s-au opus in ultimii trei ani.

 

Legea falimentului personal va aduce pierderi uriase pentru banci

“Sfatul FMI a fost in mod constant acela ca tarile ar beneficia de o lege moderna a insolventei. Dincolo de acest acord de principiu, insa, principala tema este cum poate o astfel de lege sa fie construita astfel incat sa mentina echilibrul intre drepturile debitorilor si cele ale creditorilor. Am vrea ca legea sa ajute oamenii cu datorii nesustenabile sa isi recastige viabilitatea financiara, fara ca asta sa submineze in mod nejustificat disciplina sau sa creeze hazard moral. Proiectarea legii este importanta si poate diferentia sfatul nostru de la tara la tara, avand in vedere sistemele legale si provocarile diferite”, au declarat reprezentantii de la Washington ai FMI, la solicitarea ECONOMICA.NET.

 

Bancherii spun ca rezultatul nu va insemna decat credite mai scumpe si pierderi pentru banci, lucru neintalnit in tarile de provenienta ale bancilor cu capital strain.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)