Programul informatic pentru accesarea fondurilor europene a fost lansat luni de Ministerul Fondurilor Europene și are ca scop eliminarea birocrației, dar și un control mai bun al modului în care sunt cheltuiți banii. MySMIS 2014 este numele aplicației. Aceasta este obligatorie dacă vreți bani europeni. În total peste 16.000 de proiecte așteaptă finanțare.

Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene: “Va gestiona un buget de peste 40 de miliarde de euro. Începând de astăzi toate aplicațiile ce vor fi primite de la beneficiari sunt aplicatii primite electronic prin sistemul IT.”

Softul este conectat la baza de date a ministerului de Interne și la cea a ANAF pentru a-i scuti pe cei care aplică de câteva drumuri. În plus documentele solicitate nu mai trebuie depuse la ghișeu, pot fi scanate și atașate pe Internet. Mysmiss va contine inclusiv indicații pentru cei care depun cereri de finanțare. Cum rămâne însă cu cei care nu au acces la internet?

Laurențiu Stelea, secretar de stat în ministerul Fondurilor Europene: “Cel care nu are internet nu are nici idee de proiect. Lucrurile acestea se reglează fin, dacă există idei ei pot ajunge, pot ajunge până la urmă și la consultanță, care e o piață.”

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)