La finalul lunii septembrie 2019, toți administratorii de fonduri de pensii private au calculat și publicat valorile ratelor de rentabilitate, obținute de fondurile pe care le administrează.

Aceste rate de rentabilitate se raportează și Autorității de Supraveghere Financiară, fiind indicatorul care arată performanța în investiții a banilor de pensie privată.Potrivit ultimelor date publicate pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), rata medie ponderată de rentabilitate a tuturor fondurilor de pensii private obligatorii, Pilonul II, pentru ultimele 24 de luni a fost de 5, 304%.
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 45,8 miliarde de lei, la 31 august 2018, în creştere cu 21,44% faţă de nivelul existent în luna similară a anului trecut arată datele ASF.
Pilonul II de Pensii numără 7,167 milioane de participanţi. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,03 milioane de participanţi.
Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)