Furtul de identitate afecteaza viata clientilor, a procesatorilor, dar si a bancilor. In cadrul Conferintei “Banking Innovation Lab”, organizata de publicatia online www.BankingNews.ro, au fost prezentate si cele mai recente metode de furt si cum incerca bancile sa combata furtul de identitate al clientilor sai.

Una dintre metodele bine-cunoscute de catre bancheri este SMIShing, constand in trimiterea de SMS-uri prin care se solicita datele confidentiale sau Vishing, constand in apeluri telefonice prin care clientilor li se solicita date confidentiale.

 

“Concurenta dintre banci este acerba, dar in ultimii ani am considerat ca ne expunem acelorasi riscuri si daca nu colaboram atunci nu vom reusi sa imaginam mai departe zona de produse sofisticate”, a spus Razvan Grigorescu, presedintele Comisiei de Securitate IT&C din cadrul Asociatiei Romane a Bancilor, in cadrul conferintei Banking Innovation Lab, organizata de www.BankingNews.ro.

Metodele la care apeleaza atacatorii nu tin insa numai de zona de comunicatii. Furtul de identitate si construirea unui profil financiar al unui client se pot face si prin intermediul facturilor aruncate de client la gunoi, de catre Garbage Peekers.

Chiar si QR codurile pot fi „masluite”, asa incat, odata scanate, sa activeze pentru posesorii de smartphone optiunea de a trimite un mesaj, taxat foarte scump, catre un anumit numar de telefon.

Pentru a nu cadea victima fraudelor informatice, o solutie ar fi intarirea securitatii mailurilor. Multi utilizatori folosesc parole care pot fi usor intuite, spus Razvan Grigorescu.

„O parola extrem de eficienta si care poate fi deccriptata mult mai greu poate fi o propozitie, care are un grad crescut de secutitate”, a mai spus specialistul. De asemenea, trebuie activat serviciul INFO SMS pentru card, a mai spus Grigorescu.

Inovatia bancilor in tehnologii gata sa usureze viata clientilor

Bancile au inovat mult pe segmentul de mobile si internet banking.  facilitatile introduse de BCR in ultimul timp vizeaza optiunea de plata a taxelor prin sabloane predefinite. Banca a lansat recent si posibilitatea de accesare a contului de internet banking prin amprenta digitala, pentru posesorii de terminale Apple. De curand, banca a lansat o aplicatie prin care clientii sai pot primi oferte personalizate de credite, online.

Bancherii se asteapta ca in viitorul apropiat sa accesam redite online, fara a merge in sucursala. Clickul va insemna acceptul clientului privind creditul acordat, va tine loc de semnatura

Aplicatia Bancpost permite vizualizarea, pe telefon, a celor mai apropiate unitati ale comerciantilor parteneri, de unde se pot face cumparaturi in rate sau unde exista alte facilitati de achizitie

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)