Garanti Bank isi extinde operatiunile de trade finance, in special pe segmentele agricultura, energie si metalurgie, ca urmare a contractarii unei linii de credit in valoare de 15 milioane de dolari de la International Finance Corporation (IFC), in cadrul programului Global Trade Finance, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. Prin acest parteneriat, Garanti Bank si IFC au ca obiectiv sprijinirea dezvoltarii companiilor romanesti, oferindu-le garantii totale sau partiale in cadrul tranzactiilor comerciale internationale.

In ultimii doi ani, activitatea de trade finance a Garanti Bank a crescut in mod sustinut atat pe segmentul corporate, cat si pe cel destinat IMM-urilor. In acest sens, portofoliul bancii cuprinde in special companii romanesti producatoare din diverse sectoare de activitate, precum cele producatoare de utilaje, de echipamente si instalatii electrice, textile si metalurgie. Majoritatea comertului derulat de catre aceste companii se face cu tari din Uniunea Europeana, primele trei destinatii pentru export fiind Germania, Italia si Franta. Turcia este, de asemenea, un partener major pentru exportul acestor companii, in timp ce tari mari in curs de dezvoltare, precum China, devin din ce in ce mai importante pentru activitatea de import-export.

„Prin programul Global Trade Finance, oferim clientilor nostri produse suplimentare si extindem facilitatile de trade finance puse la dispozitia importatorilor si exportatorilor din Romania, astfel incat acestia sa identifice noi oportunitati de comert la nivel international. Prin extinderea afacerilor in piete noi, aceste companii vor contribui direct la refacerea economiei romanesti”, a declarat Murat Atay, CEO Garanti Bank.

„IFC directioneaza, cu ajutorul programului Global Trade Finance, fonduri catre economii care au avut cel mai mult de suferit in timpul crizei economice globale. Accesul la acest tip de finantare este critic pentru a ajuta companiile romanesti, in special IMM-urile, astfel incat acestea sa se dezvolte si sa fie capabile sa genereze noi locuri de munca”, a adaugat si Ed Strawderman, IFC Senior Manager, Financial Markets, Europe and Central Asia.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)