Avocatul Gheorghe Piperea vorbeste intr-un interviu despre importanta legii insolventei persoanelor fizice dar si despre lipsa de vointa politica care duce la blocarea acestei legi.  “Proiectul de lege este unul extrem de important, atat pentru persoanele fizice beneficiare, cat si pentru creditorii acestora. Pentru debitori, masura este una extrem de importanta, efectele economice si sociale fiind evidente. Astfel, persoanele supraindatorate reintra in viata economica, contribuind la bunastarea societatii. Prin descarcarea de datorii (in ipoteza insolventei scuzabile), spiritul antreprenorial este relansat, societatea castigand un contribuabil apt sa isi achite noi taxe si impozitele. si pentru creditori o astfel de procedura este de bun augur, intrucat la finalul insolventei acestia se vad, fie ca doar in parte, cu creantele recuperate sau, ca efect la inchiderii procedurii, pot inregistra creantele ramase neachitate drept cheltuieli deductibile”, afirma avocatul intr-un interviu in ziarul Bursa.

Avocatul estimeaza ca 100.000 de persoane au nevoie de ajutor, inprima faza.

“Estimez ca in prima perioada de aplicare a procedurii insolventei simplilor particulari, in jur de 100.000 de persoane vor cere protectia Tribunalului.”

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)