Dupa anuntul facut saptamana trecuta, in care avocatul Gheorghe Piperea vorbea despre un proces colectiv impotriva bancilor si a BNR, domnia sa vine astazi si cu precizari pentru clientii interesati. Avocatul Piperea explica clientilor nemultumiti, procedura adoptata de Piperea si Asociatii si specifica faptul ca acestia nu vor achita taxa de timbru.

“Prieteni, va multumesc pentru interesul aratat preconizatului proces colectiv contra acelor banci care v-au acordat credite in franci elvetieni la un curs de sub doi lei (care ajuns acum la 3,7 lei). Sper sa putem proba impreuna ca solidaritatea in jurul unei idei de justitie si echitate este mai puternica decit forta economica si de lobby a viitoarelor pirite.

Procedura de urmat este, simplu, urmatoarea :
(i) intr-o prima faza o sa va rog sa ne trimiteti, incepind de miine, adeziunea dvs la adresa office@piperealaw.ro; continutul minim al adeziunii va fi afisat pe www.piperealaw.ro, precum si pe pagina de facebook a Piperea si asociatii; precizez ca datele dvs. personale sunt protejate atit de obligatia de confidentialitate proprie activitatii de avocatura, cit si de faptul ca Piperea si asociatii este operator de baze de date cu caracter personal;
(ii) intr-o a doua faza, veti fi contactati de noi la coordonatele pe care ni le veti specifica (adresa de e-mail, fax, telefon etc.), pentru a vi se comunica documentele necesare participarii dvs in calitate de reclamant in acest viitor dosar;
(iii) intr-o a treia faza, ne veti trimite aceste documente si semnatura dvs. pe actiune prin posta sau alte mijloace de comunicare rapida si sigura;
(iv) dupa colectarea tuturor acestor documente si dupa parcurgerea procedurilor prealabile (inclusiv procedura informarii privind medierea), actiunea va fi depusa la Tribunalul Bucuresti, urmind a fi citati in conditiile Noului Cod de procedura civila; vom alege domiciliul la Piperea si asociatii, pentru coerenta; nu este nevoie sa fiti prezenti la judecarea cazului, dar daca vreti, puteti sa participati;
(v) pentru corecta dvs. informare, se vor constitui news group-uri, prin care vom fi periodic in contact cu dvs, pentru a va raporta asupra stadiului procesului; la cererea dvs. si cu conditia gasirii unei locatii ne-costisitoare, vom putea organiza si intilniri colective off-line.

Precizez ca actiunea tine de legislatia protectiei consumatorilor si, in consecinta, cel putin in stadiul actual al jurisprudentei, sunteti scutiti de taxa de timbru.

Precizez, in plus, ca necesitatile procedurale ne-au dus la concluzia ca trebuie sa separam procesul ce tinde la corectarea abuzurilor aferente deniminarii in CHF a creditelor dvs. de eventuale alte procese ce ar tinde la corectarea abuzurilor (spre exemplu, cele aferente dobinzii care variaza in sus, in functie de vointa si interpretarea bancii si a cele aferente comisionului care suplimenteaza dobinda – de risc, de monitorizare risc, de administrare, de procesare etc.).

In final, aveti o mostra de proba a arogantei si suficientei cu care este tratata problema dvs. la nivel inalt:

“Noi nu avem nicio pozitie, deocamdata sa isi faca dl Piperea constituirea lui. Nu stim inca despre ce e vorba. Vreti sa comentam aberatiile unui domn care isi posteaza pe Facebook … Nu e cazul. Dinsul vorbeste despre clauze abuzive din contracte care nu tin de BNR. O sa vedem ce anume va fi … Nu comentam pina nu apar documentele, pentru ca nu stim ce sa comentam deocamdata … Parerea mea este ca i se da prea mare acestui personaj care a demonstrat ca nu vrea decit sa fie platit de clientii bancilor pentru promisiuni viitoare”. Revista Qmagazine, azi, declaratie a dlui Stet Mugur, purtator de cuvint BNR.”

 

BankingNews.ro face cunoscut faptul ca pozitia BNR, in acest caz, a fost exprimata de Dnul. Adrian Vasilescu, care prezent la o emisiune TV in acest week-end, a declarat: “cat priveste intentia Dnului. Piperea… cred ca este o gluma proasta”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)