Bancile din Grecia stau pe un butoi de pulbere! Niciodata in istoria Greciei, 8 banci nu s-au intalnit cu acesta situatie, scrie presa din Grecia. Actionarii a opt banci se pregatesc in cursul acestei luni pentru a investi 3 mld euro – acoperire esecuri – Doar Alpha Bank si Piraeus Bank si-au atins scopul, probabil si Eurobank si Probank.  In luna mai, actionarii NBG, Alpha Bank, Eurobank, Piraeus Bank, Attica Bank, Probank, FB Bank si Pan vor fi obligate sa plateasca 3 mld euro.

Este foarte probabil sa existe o prelungire informala a acestei actiuni pana la jumatatea lunii iunie, insa, dupa cum arata graficele, nu poate fi suficient, scrie BankingNews Grecia

Ce banci se tem de nationalizare? BankingNews.gr vorbeste despre bancile care se pot salva, deci restul sunt cu un picior in… dezastru. “Doar Alpha Bank si Piraeus Bank si-au atins scopul, apoi Eurobank (deja a anuntat ca in 30 aprilie va avea adunare generala pentru a-si majora capitalul) si Probank.”

“Acest lucru ar duce la aglomerare, apoi, matematic, la esecuri in indeplinirea obiectivelor de dezvoltare, care vor conduce la nationalizarea marilor banci sau achizitii si chiar divizizari in “banca buna si rea pentru bancile mici”, potrivit sursei citate.

Piraeus convoaca o adunare generala pe 12 aprilie, Alpha pe 16 aprilie, pe 29 aprilie NBG si Eurobank 30 aprilie.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)