Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, previzionează că din martie inflația va începe să scadă vizibil, iar până la sfârşitul anului ar putea ajunge la o valoare cu o singură cifră. Câciu se aliniează astfel declarațiilor venite de la BNR. Acesta susține că politicile guvernamentale țintesc să readucă echilibrul prin reducerea deficitului public și a deficitului de cont curent.

“Din perspectiva inflaţiei cred că începând cu luna martie o să avem o scădere mai vizibilă a inflaţiei, e reducere graduală. Am văzut BNR-ul este optimist în perspectiva abordării inflaţiei cu o singură cifră, respectiv trimestrul trei ceea ce ne-am propus ca şi Guvern este ca până la finalul anului 2023 inflația să aibă o singură cifră. Este cel mai mare dușman nevăzut cu care ne luptăm ca și Guvern contracarând inflația dorind si sa compensam din efectele negative ale inflatiei si trebuie sa avem grija ca echilibrul de compensare sa nu creeze o spirala inflantionista ci sa duca in zona de reducere”, a mai spus ministrul Câciu.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)