Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei s-a pronuntat astazi definit in cazul de manipulare a pietei de capital, dispunand achitarea lui Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie Banca Transilvania. “Am primit astazi, cu bucurie, vestea ca atat eu, cat si celelalte persoane din acest dosar au fost achitate definitiv, de toate acuzatiile formulate. A fost nevoie de peste 4 ani ca sa demonstram ca toate acuzatiile au fost nefondate si aberante. Acuzatiile au fost total false si, în ceea ce ma priveste, am demonstrat în trei instante, pe baza de documente oficiale si indubitabile, ca nu am fost proprietarul firmei implicate în acele tranzactii, ca nu am dispus efectuarea lor si ca nu am încasat niciodata nimic din contravaloarea lor. În concluzie, a fost o enorma eroare de fapt din partea acuzatorilor”, a declarat bancherul la aflarea sentintei.

Potrivit lui Horia Ciorcila, acest proces, intentat de procurorii DIICOT Cluj, ”a fost o incercare de a distruge nu doar companii cladite în 20 de ani de munca, pasiune si eforturi sustinute, ci si de a afecta carierele si familiile noastre”.

”Rezultatul de azi este o mare victorie, dar, în acelasi timp, un pios omagiu adus unuia dintre fondatorii bancii, dl. Claudiu Silaghi, care, din pacate, nu a rezistat acestei presiuni si a decedat in cursul procesului. Multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi în tot acest timp. Îmi exprim întreaga gratitudine fata de seriozitatea si profesionalismul avocatilor Florin Plopeanu si Diana Ionescu, care ne-au asistat în acest caz”, a mai precizat presedintele Banca Transilvania.

Banca Transilvania saluta Hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind achitarea in cazul de manipulare a pietei de capital

Banca Transilvania saluta hotararea definitiva si irevocabila a Înaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei, pronuntata astazi, 2 iulie, prin care s-a dispus achitarea dlui Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie, privind presupuse actiuni legate de manipularea pietei de capital, se arata intr-un comunicat de presa remis de institutia de credit. Este a treia instanta care sustine, prin achitare, nevinovatia Presedintelui CA.

Horia Ciorcila a avut si are un rol tial în succesul Bancii Transilvania. Este în banking de 20 de ani, fiind unul dintre fondatorii BT. Îndeplineste functia de Presedinte al Consiliului de Administratie de 12 ani. Sub coordonarea sa, Banca Transilvania a devenit, de-a lungul timpului, cea mai mare institutie bancara cu capital privat majoritar romanesc, o banca de top 3 în sistemul bancar din Romania, cu o cota de piata de aproape 9%, dar si cu o retea nationala, 1,78 milioane de clienti si peste 6.000 de angajati.

In cadrul Adunãrii Generale a Actionarilor 2014, Horia Ciorcila a primit al patrulea mandat pentru functia de Presedinte al Consiliului de Administratie, pentru perioada 2014 – 2018.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)