Consiliul de administrație al Getin Holding a luat decizia de a continua vânzarea potențială a tuturor acțiunilor deținute la Idea::Bank, filiala sa din România. Potrivit Bursei din Varșovia, Getin Holding a angajat deja banca internațională de investiții Rothschild & Co în calitate de consilier pentru această tranzacție.

Emitentul va informa despre următoarele etape ale vânzării potențiale a acțiunilor Idea::Bank în rapoartele actuale, se mai arată în comunicatul remis. La începutul lunii octombrie, Getin Holding a anunțat că rezultatul net al segmentului (banking și leasing) în România în prima jumătate a anului 2020 a atins 5,6 milioane zloți polonezi și – din cauza restricțiilor guvernamentale legate de pandemia SARS-CoV-2 – a înregistrat o scădere cu 12,6 la sută. Compania a indicat că în România nu a existat o creștere semnificativă a provizioanelor pentru riscul de credit între primul și al doilea trimestru, datorită profilului clientelei, care este concentrată cu precădere pe segmentul persoanelor cu venituri ridicate.

Getin Holding Group desfășoară activități operaționale în 5 țări din 7 industrii (servicii bancare, leasing, intermediere financiară, consultanță contabilă, finanțarea serviciilor de sănătate publică și a unităților administrației publice locale, tranzacționarea și gestionarea datoriilor și factoring). Acțiunile Getin Holding sunt listate pe pe bursa poloneză din 2001.

Idea::Bank este o bancă tânără, formată prin achiziția de către Getin Holding în 2014 a fostei Romanian International Bank, care oferă soluții financiare în felul în care consumatorii români așteaptă în prezent: simplu, prompt, personal și transparent. Banca oferă produse și servicii atât persoanelor fizice cât și IMM-urilor, mizând pe dezvoltarea noilor tehnologii (internet și digital banking) și având o răspândire teritorială selectivă, operând cu 33 de sucursale și 3 puncte de lucru la nivel național.

Idea::Bank a înregistrat în primul semestru venituri operaţionale de 55,8 milioane lei, în creştere cu 11,7%, şi un profit net de 5,6 milioane lei, aproape dublu faţă de nivelul din periaoda similară a anului trecut, când a raportat un câştig de 3 milioane lei, arată raportul financiar publicat la bursa de la București. În primele şase luni din 2020, activele băncii s-au majorat cu 9,8%, la 2,4 miliarde lei, pe fondul creşterii creditării nete cu 9,4%, la 1,5 miliarde lei, în timp ce baza de depozite s-a majorat cu 8,7%, la 2,1 miliarde lei.Banca avea la finele lunii iunie un total de 59899 clienţi, în scădere cu 1,2% faţă de iunie 2019. În portofoliul de credite, 47% au fost acordate persoanelor fizice, iar restul companiilor.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)