Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, normele metologice pentru programele IMM Leasing şi IMM Invest România.

Guvernul a implementat noi modificări programului IMM Invest.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat că în şedinţa de joi au fost adoptate două hotărâri de Guvern importante pentru implementarea Planului naţional de investiţii şi relansare economică. “După adoptarea actelor normative primare pentru implementarea unor programe de sprijin în domeniul economic, în vederea facilitării accesului companiilor la lichidităţi în această perioadă, în acest moment au fost adoptate normele metodologice pentru două astfel de programe, respectiv programul IMM Leasing şi programul IMM Invest România”, a afirmat el.

În cazul IMM Leasing, în urma adoptării normelor metodologice de aplicare a OUG prin care a fost instituit acest program, companiile vor avea o opţiune în plus de acces la finanţare pentru achiziţia de utilaje sau echipamente tehnologice cu garanţii de stat, a susţinut Dancă.

IMM Invest: 16.000 de credite aprobate si finantari de 1% din PIB

“În cazul IMM Invest România, acesta este în derulare în acest moment, cu un număr de peste 16.000 de credite aprobate pentru întreprinderi mici şi mijlocii, iar valoarea finanţărilor depăşeşte deja 1% din PIB, respectiv peste 12 miliarde de lei, după notificarea Comisiei Europene şi modificarea programului astfel încât toţi solicitanţii să beneficieze de aceeaşi perioadă de dobândă subvenţionată, respectiv 8 luni de la data aprobării creditului, astăzi au fost adoptate normele metodologice pentru implementarea acestor modificări”, a explicat Dancă.

Plafonul IMM Invest crește la 20 de miliarde de lei, cu dobândă zero 8 luni pentru toate firmele

In luna august, guvernul a aprobat creşterea plafonului de garanţii pentru programul IMM Invest de la 15 miliarde de lei la 20 de miliarde de lei, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„A fost adoptat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea programului IMM Invest. Aşa cum a anunţat mai devreme ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, plafonul de garanţii pentru programul IMM Invest a fost majorat de la 15 miliarde de lei la 20 de miliarde de lei ca urmare a cererii foarte mari din partea companiilor şi, deopotrivă, din parte băncilor de implicare în acest program.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)